Dagelijks verslag

De terugkeer

er zijn geen afbeeldingen gevonden

De terugkeer

Goedemorgen, allemaal!

We worden rond 7.30 uur aan De Vesten verwacht en hebben een vlotte busrit achter de rug.

Tot straks!

De sneeuwklassers

De aankomst in Valmeinier

 

De aankomst in Valmeinier

Goeiemorgen iedereen!

 

Wij zijn al goed wakker. 😉 We hebben een vlotte busrit achter de rug en zijn erg benieuwd wat de dag ons zal brengen. 

 

Tot vanavond,

De sneeuwklassers

Verslag van de heenreis

Valmeinier … We komen eraan!

Deze avond begonnen de eerste mensen in een mum van tijd toe te stromen op de Vesten. Gepakt, gezakt én met wat kriebels in de buik. We weten nog niet wat ons te wachten staat, maar een ding is zeker: Het is lang twijfelachtig geweest of we wel op sneeuwklassen konden vertrekken en nu het eindelijk kan en mag, kijken we er enorm naar uit.  

We verzamelden onze bagage per klas, babbelden nog een beetje bij, … En uiteindelijk werd het sein gegeven om voor een week afscheid te nemen onze ouders, grootouders en andere toeschouwers. Nog enkele foto’s en dan was het tijd om met onze handbagage de bus op te stappen. We maakten het ons comfortabel, luisterden naar de afspraken voor de busrit.

Nog even zwaaien, hier en daar een traantje wegpinken en weg zijn wij!

Nog even ter info: Jullie kunnen ons gedurende de sneeuwklassen volgen op de website van de school via de knop ‘sneeuwklassen’.

Moesten jullie toch problemen ondervinden, mogen jullie steeds naar onze school bellen (054 41 00 33 voor De Duizendpoot of 054 41 10 38 voor ‘t Zarlarhartje), de thuisblijvers helpen jullie zeker verder! 

Van zodra we gearriveerd zijn in Valmeinier, brengen we ons thuisfront op de hoogte.

 

Tot snel!!

Foto's dag 1

Er is geen galerij geselecteerd of de galerij is verwijderd.

Dag 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze ochtend kwamen we omstreeks 7.45 uur aan in het hotel. Na een vlotte rit, loodsten onze ervaren chauffeurs, Luc en Marnic, ons veilig ‘De Galibier’ op. We bereikten vlot het hotel.

Nadat we genoten van een glaasje fruitsap, appelsap, stokbrood of bruin brood (voor wie zijn ontbijt in de bus al had verorberd), gingen we onze kamers ontdekken.

We kregen niet veel tijd om onze kamers in te richten, want we werden al heel snel verwacht beneden in het hotel voor het passen van onze skibotten en het afstellen van de latten. Of de kinderen morgen nog even vlot in de botten geraken, is maar de vraag. De meesten ondervonden dat de skibotten geen balletschoentjes zijn. Na het verder inrichten van onze kamers was het al tijd voor ons middagmaal.

Het middagmaal kon iedereen wel smaken: lekkere courgettesoep, gevolgd door lekkere macaroni met kaas en hesp. We kunnen de ouders geruststellen, ook de saladbar werd door iedereen bezocht.

Aan de hand van een verkenningstocht leerden we het dorpje ‘Valmeinier 1800’, waarin we een week zullen verblijven, beter kennen. Hier en daar konden de kinderen genieten van sneeuwpret. Onze skipakken werden al eens goed getest. Iedereen is er zonder scheuren vanaf gekomen!

Na ons vieruurtje, een glaasje verse thee en een cent-wafeltje, was het tijd om te douchen. Nadat we bij iedereen het warm water uit de douchekoppen kregen, geurde het verrukkelijk in de kamers en gangen.

Als avondmaal werd er voor kippenbillen met rijst en currysaus gezorgd. Met een potje pudding sloten we onze maaltijd af.

Vanavond schreven we al wat briefjes naar huis. We merkten ook dat iedereen moe was na een lange busrit en een drukke dag. Daarom besloten we om op tijd in ons bed te kruipen. Onze pyjama’s aan en onze tanden poetsen. Daarna kropen we héél erg moe, maar wel voldaan in onze bedjes!

Onze belevenissen van morgen lees je bij ‘dag 2’ op onze vertrouwde website!

Tot dan!

 

Onze eerste dag door de ogen van de meisjes van Zarlardinge en Overboelare.

Hoi allemaal!

Gisteren hebben we tijdens de busrit naar 2 films gekeken. Het is hier super leuk! Deze namiddag hebben we een grote verkenningswandeling gemaakt! We hebben hier een prachtig uitzicht. We mochten tijdens de wandeling loopspelletjes spelen in de sneeuw en glijden van een helling. 😊 Morgen gaan we voor het eerst skiën! Spannend!! We hopen dat het de komende week even leuk blijft! Veel groetjes uit Valmeinier.

Julie, Lobke, Dymphna, Lotte en Nisa.

 

Hallo,

In deze brief lezen jullie wat we vandaag hebben gedaan. Nadat we met de bus zijn aangekomen deze ochtend hebben we ontbeten in het hotel. Daarna hebben we onze koffers uitgepakt en in onze kasten gelegd. Voor de middag hebben we onze skibotten gepast.

Deze middag aten we macaroni! Nadien zijn we gaan wandelen en hebben we in de sneeuw gespeeld. Na de wandeling hebben we een koekje gegeten als vieruurtje en een theetje gedronken.

Na een deugddoende douche hebben we kip met curry en rijst gegeten.

Groetjes van Alena, Eva, Jaate en Oona!

 

Dag iedereen,

Toen we deze ochtend aan kwamen in Valmeinier hebben we eerst ontbeten. Daarna hebben we onze bedden opgemaakt en de koffers leeg gemaakt. Daarna was het tijd om onze skibotten en -latten te passen. Deze middag hebben we macaroni gegeten. In de namiddag hebben we een wandeling gemaakt rond het hotel. Als we terug in het hotel waren, hebben we een douche genomen. Deze avond aten we kip met currysaus.

Het was een vermoeiende dag en zijn na het schrijven van onze briefjes snel gaan slapen!

Groetjes van Béatrice, Muskaan en Destiney.

 

 

Dag 2

Meester Lothar, meester Elias, juf Eveline en juf Leen waren deze ochtend de wekkers van dienst! Alle kinderen hebben genoten van een goede nachtrust. Het was verbazend hoe snel de kinderen uit hun bed waren. Iedereen had er zin in om de eerste dag te gaan skiën.

Na het ochtendtoilet stond ons een lekker ontbijtbuffet te wachten. Vers stokbrood met beleg,  cornflakes, een boterhammetje met choco of yoghurt met vers fruit. Voor elk wat wils! Een geluk dat iedereen voldoende energie had opgedaan, want we konden dit goed gebruiken voor de eerste skiles!

De skimoni’s zijn laaiend enthousiast over onze kinderen. De gevorderden vertrokken onmiddellijk met de stoeltjeslift en ja hoor: slalommen, ‘jumpkes’… De eerste dag was geen opwarmertje. We zijn fier op deze skitalenten!

Ook de beginners deden het super! Na wat demonstraties zagen we ze al de kleine piste afglijden. Enkelen van hen hebben het al prima onder de knie! Ze werden opgedeeld in nieuwe groepen en een deel gaat morgen al richting blauwe pistes.

Aan de file aan het buffet te zien, hadden de kinderen al veel energie opgedaan tijdens het skiën. De schotels met lekkere pizza konden niet tijdig worden aangevuld. Ook vergaten de kinderen de groentesoep en de saladbar niet. Na een lekker stukje fruit als dessert waren we klaar voor onze namiddagactiviteit.

We trokken onze wandelschoenen aan en trokken richting het natuurreservaat. Een heel mooie wandeling waarbij we heel wat leerden over de diertjes die hier wonen en overvliegen. We konden genieten van de prachtige uitzichten onder een stralend zonnetje. We maakten ook even tijd om in de sneeuw te spelen. Het duurde niet lang of de sneeuwballen vlogen ons langs de oren. Het was genieten voor groot en klein!

Na de pittige terugtocht kwamen we moe, maar voldaan aan in het hotel. We dronken er een theetje en aten een cakeje om terug op krachten te komen na het spelen in de sneeuw. Een verfrissende douche was meer dan welkom!

Ook deze avond werden de bordjes gretig gevuld. Een lekkere kalkoenschnitzel met pomme duchesse, broccoli en bloemkool kon iedereen wel smaken. Een lekkere chocolademousse kon er nog net bij! We danken Robin en haar keukenteam voor al hun inspanningen.

Deze avond was het tijd voor de sneeuwklassenquiz. Het enthousiasme was enkele verdiepingen lager te horen …

Iedereen geniet nu van zijn welverdiende nachtrust om er morgen opnieuw een SUPER-dag van te maken. Hoe dit alles verlopen is, leest u morgenavond hier op uw vertrouwde website!

 

Onze tweede dag door de ogen van de jongens van Overboelare.

Hallo,

Wij zijn Tristan, Remko, Rian en Xander. We vinden het hier echt tof. De andere kinderen ook. We hebben gisteren een wandeling gemaakt met de groep. Vandaag was het helemaal anders. We zijn eerst 2 en half uur gaan skiën. We hebben ons echt goed geamuseerd. Het skiën lukt al goed! In de namiddag maakten we een wandeling naar het natuurreservaat. Tijdens de wandeling hebben we een sneeuwballengevecht gedaan. Het was heel tof. Het eten is hier echt lekker. Vooral de pizza’s van deze middag.

Groetjes van ons allemaal.

Hallo allemaal,

We zijn vandaag voor de eerste keer gaan skiën. Het was leuk. Het was wel even oefenen om te leren stoppen door het maken van een pizzapunt. We hebben ook een wandeling gemaakt. We konden genieten van een mooi uitzicht op de bergen en het spelen in de sneeuw.

Groetjes, Lucas.

Hallo,

We zijn vandaag gaan skiën. Het was super leuk. In de namiddag maakten we een wandeling in de mooie bergen. Ook dat vond ik super! Het is hier mega gezellig, super fantastisch. De beste sneeuwklassen!

Groetjes, Marco.

Hey iedereen,

Het skiën vandaag was voor mij eigenlijk gemakkelijk. In de namiddag hebben we een wandeling gemaakt. Het sneeuwballengevecht was heel leuk. Deze avond hebben we een quiz gedaan met ons allemaal. We hebben veel gelachen. Het is leuk om nieuwe vrienden te maken met de kinderen van ’t Zarlarhartje!

Groetjes, Joao.

Hallo, dag mama en papa,

Ik skiede vandaag bij de gevorderden. Het ging super goed! Op het einde van de les hebben ze ons herverdeeld in twee groepen. Ik zit bij de betere groep, daar ben ik fier op! In de namiddag maakten we een wandeling. Het was leuk.

Groetjes, Stan D.S.

Dag mama en papa,

Vandaag ben ik voor de eerste keer gaan skiën. Het was echt leuk. Ik ben wel een paar keer gevallen maar dit was helemaal niet erg. Morgen worden wij opnieuw verdeeld in groepjes om de lift te nemen naar een moeilijkere skipiste. In de namiddag maakten we een wandeling. We moesten veel klimmen en dalen. Vanavond hebben we een quiz gespeeld.

Groetjes, Jordi.

Hallo,

Vandaag ben ik gaan skiën. Het ging goed. Ik ben maar één keer gevallen.

Groetjes, Kaino.

Hallo allemaal,

Het is hier echt megaleuk! We hebben vandaag voor de eerste keer op de skilatten gestaan. We maakten ook een leuke wandeling. We hebben ons bijzonder goed geamuseerd. Uiteraard denken we heel vaak aan thuis, want we missen jullie wel een beetje.

Rarara … kunnen jullie raden wie we zijn?

Elyk, Nosaj, Reiwilo en Nebie. 😊

Dag 3

Vandaag was het een speciale dag. Stan De Smet en Timo werden 12 jaar! Dit konden wij natuurlijk niet onopgemerkt laten voorbij gaan. We maakten alle kinderen rustig wakker en maakten met z’n allen onze feestvarkens wakker met een passend verjaardagslied. Nog nooit werden de jongens wakker met zo’n groot koor naast hun bed.

Bij het ontbijtbuffet kregen we vandaag als extraatje een gekookt eitje. Iedereen vulde gretig zijn buikje want we moesten er alweer stevig op staan voor onze tweede skidag.

We moeten het eerlijk toegeven: het aandoen van de botten begint al aardig te lukken en om 9.00 uur stonden we paraat bij de liften.

Enkele groepen van de beginners namen de lift en kwamen voorzichtig de grote groene piste af. Het nemen van bochten begint al aardig te lukken. Anderen oefenden nog even op een kleinere piste maar morgen neemt iedereen de stoeltjeslift om de groene piste af te dalen! We zagen de kinderen echt genieten bij het glijden.

Onze gevorderden vertrokken onmiddellijk naar ‘Valloire’. Daar skieden ze heel vlot de rode pistes af en gaan geen enkele uitdaging uit de weg.

Na deze leuke skivoormiddag knorden onze maagjes! Deze middag kregen we lekkere tartiflette met roerei. Ook vandaag lieten ze het groentebuffet niet links liggen.

We hadden weinig tijd om te rusten deze middag want om kwart over één stond de bus klaar om ons naar de Col du Télégraphe te brengen. Eens daar aangekomen maakten we een prachtige wandeling. Meester Elias deelde zijn passie over de Tweede Wereldoorlog met ons en de kinderen hingen aan zijn lippen. Er werd in deze streek ook gevochten en we zagen onderweg een overgebleven bunker: ‘Blockhaus’. Ook konden we genieten van de prachtige uitzichten tijdens het verorberen van ons vieruurtje dat we mee namen uit het hotel. De chocoladekoek gaf ons net genoeg energie om onze meer dan drie uur durende wandeling tot een goed einde te brengen. Na deze mooie wandeling bracht de buschauffeur ons langs de mooie haarspeldbochten terug naar het hotel.

Een verfrissende douche was opnieuw meer dan welkom aangezien de temperaturen hier elke dag de hoogte in gaan.

Als avondmaal kregen we spaghetti bolognaise voorgeschoteld. Het smaakte verrukkelijk. Als kaars op de taart kregen we een flan caramel als dessert.

Na deze drukke dag kozen we voor een rustige avondactiviteit. We knutselden kleine skipoppen die jullie volgende week kunnen bewonderen.

Opnieuw moe maar voldaan droomden ze al snel weg en genieten op dit moment na van deze onvergetelijke sneeuwklasdag! Wat morgen brengt, leest u morgenavond hier op uw vertrouwde website.

 

Onze derde dag door de ogen van de jongens van Zarlardinge:

Dag allemaal!

Vandaag zijn we om 7u opgestaan en hebben we Timo en Stan De Smet verrast voor hun verjaardag. Dan zijn we gaan ontbijten. Er was van alles, zelfs gekookte eitjes. Daarna hebben we ons klaargemaakt om te gaan skiën. We hebben 2,5u op de skilatten gestaan. Nadien zijn we terug naar het hotel gegaan om te eten. Het was tartiflette en courgettesoep. Dit was heel lekker. Daarna hebben we ons terug klaargemaakt om te gaan wandelen. We hebben 20 minuten in de bus gezeten om naar Valloire te rijden. Dit was voor een wandeling over WOII. Dit was een heel leuke wandeling, waar we veel bijgeleerd hebben van meester Elias. Dan zijn we terug naar het hotel gereden om ons te gaan douchen en lekkere spaghetti te eten. We hebben de dag afgesloten met een leuke knutselactiviteit, een zelfgemaakt skiër. We zijn moe maar voldaan in ons bed gekropen.

Groetjes,

Robbe C, Jasper, Joren en Mykolas

 

Beste mama’s en papa’s,

Woensdag was een heel toffe dag, want Timo en Stan DS waren jarig. We hebben ze wakker gemaakt met een tof muziekje en hebben zelf gezongen. In de ochtend hebben we een lekker ontbijt gegeten. Daarna zijn we gaan skiën. Dit was heel leuk, omdat het bij iedereen al vlotter begint te gaan. Deze middag hebben we tartiflette gegeten met courgettesoep. In de namiddag hebben we een leuke wandeling gemaakt over WOII en veel bijgeleerd: we hebben een bunker en een legerkazerne bezocht. ’s Avonds hebben we gedoucht en lekkere spaghetti gegeten. Als avondactiviteit hebben we skiërtjes geknutseld. Het is hier zalig!

Heel veel liefs uit Valmeinier,

Zesde leerjaar

Stan DT, Simon, Ferre en Seppe

 

Hoi,

Dag 3 zit er weeral op. Het was weer tof vandaag. De dag begon met twee verjaardagen van Timo en Stan DS. Het ontbijt was, zoals altijd, zeer lekker. De beginners pakten voor de eerste keer de stoeltjeslift en de gevorderden gingen naar Valloire. In de namiddag maakten we een grote wandeling over WOII. We zochten naar bunkers en brachten een bezoekje aan een klein kapelletje. We zagen zelfs het fort du Télégraphe. Om de wandeling af te sluiten beklommen we een grote berg met een prachtig uitzicht. ’s Avonds aten we spaghetti en reikten ze de prijzen uit voor de properste kamer. De jarigen kregen een ketting als cadeau, met een kaartje en een reep chocolade. We sloten de dag af met een knutselactiviteit.

Groetjes,

Zesde leerjaar

Vic, Wannes, Timo en Robbe VW

 

Dag 4

Laat de zon in je hart… Het was een perfect nummer om onze kids uit hun bed te lichten deze ochtend. De polonaise werd ingezet. Zo vlot kregen we de kinderen nog nooit uit hun bedje. Na enkele minuutjes liepen we met z’n allen door de gang te dansen.

Na deze ochtendgymnastiek werden we aan het ontbijtbuffet verwend. Om op krachten te komen voor de derde skiles, aten we deze ochtend een stukje vers stokbrood met beleg naar keuze of boterhammetjes met choco. Ook de cornflakes kon niet tijdig worden aangevuld. Onze maagjes werden goed gevuld en dat was maar goed ook, want we werden om 9 uur door onze skimoni’s opgewacht op de skipiste.

Op het afgesproken tijdstip stonden de kinderen paraat aan de liften. Enkele minuten later zagen we ze allemaal de stoeljeslift ‘Les Jeux’ nemen. Ook onze beginners deden dit vlot. U leest het goed: met z’n allen trokken ze vandaag richting 2200 meter! Met vallen en opstaan kwamen de kinderen naar beneden. Eens van de lift was er van onze gevorderden geen spoor meer te bekennen. Zij gingen tot het hoogste punt vandaag en skieden vlot de hellingen af. Zij waren laaiend enthousiast over de skipistes van Valloire.

Na de inspanningen bij het skiën mochten we opnieuw aanschuiven aan het buffet. Op het menu stonden lekkere croque monsieurs en quiche lorraine. Ook vandaag zagen we alle kinderen meermaals aanschuiven aan het buffet.

Deze namiddag maakten we een wandeling richting de rivier ‘La Neuvache’. We genoten er van het fantastische uitzicht. Het was ook de ideale bestemming om te zakglijden. We zagen alleen maar blije gezichtjes. De kids amuseerden zich te pletter.

Als avondeten kregen we gepaneerde vis, op een bedje van puree, voorgeschoteld. Voor een lekkere eclair hield iedereen nog een plaatsje vrij.

Deze avond was het tijd voor een fakkeltocht. We maakten een gezellige wandeling met onze fakkels langs de skipiste. Om onze dag af te sluiten konden we genieten van een glaasje warme chocolademelk. Moe, maar voldaan kropen we in onze bedjes.

Op het thuisfront tellen jullie hoogstwaarschijnlijk af om uw oogappel terug te zien, maar wij moeten eerlijk zijn … We vinden het jammer dat we al over de helft van onze tijd in Valmeinier zijn! De tijd vliegt voorbij!

Wat we morgen beleven kan u morgenavond hier, op uw inmiddels méér dan vertrouwde website, lezen!

 

De vierde dag door de ogen van de jongens van Overboelare en de meisjes van Zarlardinge

Hallo iedereen!

We hebben vandaag een mooie uitstap gemaakt. Straks doen we de fakkeltocht. We zijn vandaag ook gaan skiën op een hoge piste. We zaten op een stoeltjeslift en konden genieten van een prachtig uitzicht. We leerden om bochten te maken op de piste. Ook het skiën lukt al veel beter. Ons hotel is echt prachtig. We vinden onze kamer echt leuk. Tijdens de uitstap zijn we gaan glijden. Valmeinier is echt super. Het eten is hier MEGA-lekker. Er is ook een leuke sfeer. Het is echt fijn om hier samen met je vrienden te zijn. Aan amusement geen gebrek!

Groetjes,

Lucas, Joao en Marco.

 

Hallo!

Vandaag was een superleuke dag. We zijn voor de derde keer gaan skiën en maakten ook een leuke wandeling. Eindelijk mochten we met de schelp de berg naar beneden glijden. De sneeuw was op sommige plaatsen heel erg diep. Het leek precies op een bed waar je zacht kon invallen. Misschien hebben we ook weleens een sneeuwbal gegooid. 😊 Het eten was superlekker. Zoals steeds hebben we ons ook om de beurt gedoucht. Nu zijn we fris en monter om de dag af te sluiten met een fakkeltocht.

Vele groetjes,

Jason, Kyle, Oliwier en Ieben.

 

Hallo iedereen.

Wij zijn Tristan, Remko, Xander en Ryan. De andere kinderen hebben waarschijnlijk al heel wat verteld, maar wij vertellen net nog iets meer … Vandaag zijn we opnieuw gaan skiën. Er was een A- en B-groep. In de A-groep skiën we sneller en in de B-groep net iets trager. Dit wil niet zeggen dat deze beginners minder goed kunnen skiën. Deze middag hebben we croque monsieurs gegeten. Iedereen vond het zeer lekker. Nadien kregen we een uurtje rust, want we worden toch al wat moe. We maakten ook een leuke wandeling naar de rivier ‘La Neuvache’. Daar kregen we ook wat tijd om van heuveltjes te glijden. Dit was heel leuk. Gelukkig waren we net op tijd voor ons vieruurtje. Daarna kregen we de tijd om ons te douchen voordat we aanschoven voor het avondeten. Er is iets speciaal gebeurd: We kregen de prijs van de properste kamer! 😊 Later deze avond vertrekken we op fakkeltocht. Opnieuw een leuke herinnering erbij.

Tot later!

 

Dag allemaal.

Alweer een leuke dag achter de rug. We zijn zoals elke dag gaan skiën in de bergen. Na de middag maakten we een hele toffe sneeuwwandeling. We mochten zelfs van heuveltjes glijden. Het eten is hier zeer lekker. Vandaag, 17 maart, maakten we een fakkeltocht. Elke avond na het avondeten is er een prijs te winnen voor de properste kamer per verdieping: een lekkere reep chocolade. Er wachten ons nog leuke dagen en hopelijk zien we jullie snel terug! 

Groetjes,

Lotte, Jullie, Dymphna, Nisa en Lobke.

Dag 5

Deze ochtend ‘flitsten’ we onze kinderen wakker met onze fototoestellen. Deze mooie plaatjes kan u op onze terugkomavond bewonderen. We trokken na het aantrekken van onze skikledij richting restaurant. Ons dagelijks lekkere ontbijtbuffet werd vandaag aangevuld met ovenwarme croissants.

Daarna trokken we naar de ‘Mont Thabor’ om weer nieuwe skitechnieken aan te leren. De beginners hebben reeds een grote vooruitgang geboekt! Enkelen onder hen zagen we al kleine ‘jumpkes’ nemen. Nadat ze gisteren één keer de piste afgleden, deden ze vandaag al 3 pistes waaronder ook de blauwe! De skimoni’s zijn laaiend enthousiast over onze kinderen! De gevorderden konden zich uitleven op de pistes in Valloire. Techniek werd bijgeschaafd, ze genoten van elke afdaling … Kortom een leuke skivoormiddag!

Ons middagmaal bestond uit pompoensoep, gevolgd door lasagne én pizza … De berglucht scherpt de honger duidelijk aan. Ook deze middag zagen we alle kinderen meermaals aanschuiven aan het buffet.

Na onze lunch was een uurtje rust meer dan welkom! De kinderen lagen even op hun bed, speelden een gezelschapsspelletje of lazen rustig een boekje. Daarna trokken we richting het dorpspleintje om het zakgeld te spenderen in de souvenirwinkeltjes van Valmeinier.

Eens terug in het hotel was het tijd om ons op te frissen en onze feestkledij aan te trekken, want het is hier jammer genoeg al onze laatste avond. Onze tafels waren mooi versierd en de tortilla’s met dipsaus en het glaasje cola waren de perfecte aperitief. Op het menu stond niets minder dan hamburgers met frietjes. We eindigden ons feestmaal met een heerlijk stukje taart.

Dan was het tijd voor de afscheidsavond. We hadden ook nog even tijd voor een rustige knutselactiviteit. We hopen dat de kinderen het juiste T-shirt hebben versierd! Tot slot werd de leuke avond afgesloten met een mini-fuifje, maar maxi-pret.

Nadat alle kinderen even tot rust waren gekomen, zochten we onze bedjes op … We willen morgen fris zijn om van onze laatste dag in Valmeinier te kunnen genieten.

Morgen wordt het een heel drukke dag voor ons. We gaan een laatste maal skiën, ‘Marble Mania’ in de sneeuw spelen én we moeten ook zien dat alle kledij in de (juiste) koffer zit. Ook willen wij met z’n allen -voor de laatste uurtjes- genieten van het mooie landschap en het samenzijn … Er zullen bijgevolg weinig nieuwe gegevens op de website verschijnen, aangezien dit toch wel wat tijd in beslag neemt.

Wanneer wij precies aankomen op De Vesten, zal zondagochtend -mogelijks heel vroeg- hier op uw vertrouwde website verschijnen.

Lieve mensen, dank voor het volgen van onze website en het plaatsen van de berichten de voorbije dagen. De kinderen en ook wij, de leerkrachten, hebben hiervan genoten!

De vijfde dag door de ogen van de jongens van Zarlardinge en de meisjes van Overboelare

Dag allemaal,

Vanochtend om 7 uur werden we opnieuw door onze juffen en meesters gewekt. Onze voorlaatste dag in Valmeinier. We maakten ons klaar voor het lekkere ontbijt. Vandaag waren het croissants. Vervolgens zijn we gaan skiën. De gevorderden zijn naar Valloire geweest. Dit was echt superleuk! Toen we terug in het hotel aankwamen, stond het middagmaal al klaar. Het was lasagne. Mmm … heerlijk! In de namiddag zijn we naar de souvenirwinkel gegaan, waar ieder van ons de kans kreeg om iets leuks te kopen. Daarna hebben we gezelschapsspelletjes kunnen spelen. Nadien moesten we onze douchen. Het avondmaal was een verrassing: frietjes met hamburgers. Iedereen was door het dolle heen en aten zoveel ze konden. We sloten de avond af met een party. Dansen, springen en plezier maken. Kortom teveel om op te noemen. We gaan jullie laten, want het is bedtijd. Tot zondag!

Groetjes,

Mykolas, Jasper, Joren en Robbe C.

 

Hallo,

We hebben goed nieuws: als ontbijt waren het lekkere croissants. ’s Middags was het lasagne en pizza. Als avondeten aten we een hamburger met frietjes. Ook het skiën is heel goed gegaan. We zijn zelf een stukje op de blauwe piste gegaan. Straks is er een fuif en dan gaan we lekker feesten. Losgaan op ons allerlaatste avond. We kijken er naar uit om jullie terug te zien. Tot zondag!

Jaate, Oona, Alena en Eva.

 

Dag allemaal,

Vanochtend stonden we om 7 uur op. Onze voorlaatste dag is begonnen. We aten een lekker ontbijtje. Daarna zijn we op onze latten gesprongen voor de voorlaatste skiles. Na de les keerden we terug naar het hotel. We kregen lekkere lasagne en pizza. Toen onze buikjes goed gevuld waren, kregen we een uurtje rust. Daarna gingen we naar een winkeltje om souvenirs te kopen. Ra ra ra … wat zou het kunnen zijn? We vertellen het nog niet, want het is een verrassing! 😊 We speelden een halfuurtje gezelschapsspelletjes met elkaar. Als vieruurtje kregen we een lekkere koek. Daarna mochten we ons douchen en kregen we lekkere hamburgers met frietjes. We trokken onze mooiste kleren aan voor een fuifje in Valmeinier. We moeten ons nog verder klaarmaken. Al onze verhalen horen jullie later (indien we het niet vergeten). Tot binnenkort.

Vele groetjes,

Stan D.T., Simon, Seppe en Ferre.

 

Bonjour!

Dag 5 vloog voorbij ! We begonnen met verse croissants en stokbrood. De gevorderden skieden op de pistes in Valloire waar ze hun eerste zwarte piste voorgeschoteld kregen. De beginners bleven in Valmeinier. Het was fijn dat we vandaag ook al een blauwe piste mochten afdalen. ’s Middags kregen we lasagne en pizza. We hebben onze buikjes goed rond gegeten. Na het eten gingen we met onze klas souvenirs kopen. Dan mochten we ook gezelschapsspelletjes spelen op elkaars kamer. Na de douche aten we een heel lekkere feestmaaltijd. We maakten ook nog een leuke herinnering voor later … Nu zijn we klaar voor de leuke party! 😊

Groetjes,

Wannes, Robbe V.W., Timo en Vic.

 

Dag 6

Deze ochtend waren de weergoden ons zeer goed gezind. Toen we onze gordijnen openden, kwam het zonnetje al piepen in het dorpje en het bleef zo voor de rest van de dag.

De juffen en de meesters wekten de kinderen met luide muziek. Met onze skikledij aan trokken we richting restaurant.

Voor de laatste keer trokken we richting pistes. Elke dag worden ze beter en beter. Hun diploma, dat ze na het skiën kregen, was dik verdiend. Wat waren onze kinderen trots!

Ons middagmaal bestond uit groentesoep, gevolgd door hotdogs en verse groentjes. Alle kinderen schoven opnieuw meermaals aan.

Na een snelle douche en het maken van onze koffers trokken we opnieuw onze wandelschoenen aan, maar deze keer niet om te wandelen. De kinderen bouwden glijpistes om het spel ‘Marble Mania’ te spelen. We genoten een laatste keer van het ravotten in de sneeuw en het zonnetje.

Bij aankomst in het hotel aten we nog een lekkere koek.

Straks schuiven wij hier een laatste keer aan aan het buffet voor ons laatste avondmaal: worst met appelmoes en aardappelen.

Wanneer wij precies aankomen op De Vesten, zal morgenochtend -mogelijks heel vroeg- hier op uw vertrouwde website verschijnen.

Meester Elias, meester Lothar, juf Eveline en juf Leen.

 

We vroegen de zesdeklassers kort hun hoogtepunten van onze sneeuwklassenperiode te beschrijven:

Alena: skiën, zakglijden, fakkeltocht, leuk hotel, Quiz.

Ferre: skiën, sneeuwballengevecht, wandelen, lekker eten, kamergenoten.

Seppe: skiën, wandelen, WO II, sneeuwballengevecht, zakglijden. 

Oliwier: plezier met elkaar, skiën, wandelingen, sneeuw, spelen.

Robbe C.: skiën, wandelen, natuurreservaat, sneeuwballengevecht, bergen.

Remko: skiën, wandelen, eten, pistes, plezier.

Jordi: skiën is leuk met vrienden.

Kyle: skiën, eten, plezier maken, slapen, wandelen.

Ieben: leuk, skiën, kamer, restaurant, lekker eten.

Mykolas: sneeuw, skiën, wandeling, bergen, pistes.

Simon: skiën, bloopers, kamergenoten, wandelen, eten.

Wannes: sneeuwballen, oorlog, wandelingen, skiën, fakkeltocht.

Jasper: Tweede Wereldoorlog, fakkeltocht, skiën, wandelen, leuk.

Ryan: bergen, uitzicht, skiën, wandelen, fakkeltocht.

Stan D.S.: Valmeinier 1800, bergen, dubbeldekker, skiën, wandelen.

Vic: skiën, plezier, fakkeltocht, WO II, superlekker eten.

Stan D.T.: skiën, superleuk, vrienden, plezier, mooi.

Marco: skiën, pannenkoekenlift, sneeuwballengevecht, zakglijden, knikkerbaan.

Xander: skiën, liften, hotel, sneeuw, bergen.

Timo: leuk, cool, skiën, slapen, eten.

Lobke: slapen, opstaan, wandelen, skiën, feesten.

Julie: Valmeinier, sneeuwpret, skiën, skiliften, sneeuwballengevecht.

Robbe V.W.: skiën, sneeuwballengevecht, wandelen, lekker eten, kamergenoten.

Tristan: vriendschap, lekker eten, bochten nemen, sneeuwballengevecht.

Lucas: skiën, vriendschap, samenwerken, wandelingen, WO II.

Joren: skiën, leren, eten, vriendschap, wandelen.

Muskaan: skiën, T-shirt, wandeling, avondactiviteiten, fuifje.

Destiney: skiën, T-shirt, fuifje, wandelingen, sleeën.

Béatrice: skiën, eten, wandeling, feestje, slapen.

Jaate: skiën, lachen en plezier, vrienden, doorzetten, sneeuw.

Jason: sneeuw, skiën, skimoni’s, liften, marble mania.

Oona: sneeuw, skiën, wandeling, fun, doorzetten.

Lotte: avondactiviteiten, nieuwe vrienden, skiën, plezier maken, wandelingen.

Kaino: skiën, sneeuw, zigzag, superleuk, fuif.

Nisa: sneeuwballengevecht, skiën, in sneeuw spelen, vrienden maken, fuifje.

Dymphna: skiën, wandelen, sneeuw, bergen, nieuwe vrienden maken.

Joao: vrienden, skiën, wandeling, vermoeiend, T-shirt.

De terugreis

We zijn vertrokken!

Morgen kunnen jullie ons (mogelijks al heel vroeg) verwachten aan De Vesten. Eens we zicht hebben op rond hoe laat we zullen arriveren, geven we zeker een seintje!

We hopen dat onze terugrit minstens even vlot als onze heenreis zal verlopen.

Slaapwel en tot snel!!

UPDATE: Zondag 20 maart om 06.15 uur:

Goedemorgen, allemaal!

We worden rond 7.30 uur aan De Vesten verwacht en hebben een vlotte busrit achter de rug.

Tot straks!

De sneeuwklassers

Bel nu
Route