Home » Dag 5

Archief

Dag 5

Verslag

Deze ochtend waren de weergoden ons iets minder goed gezind. Toen we onze gordijnen openden, was het aan het regenen in het dorp en het bleef zo voor de rest van de dag.

Met onze skikledij aan trokken we richting restaurant. Het lijkt wel alsof de kinderen dag na dag meer honger hebben.

Daarna trokken we naar de ‘Mont Thabor’ om weer nieuwe skitechnieken aan te leren. Het mindere weer lieten we niet aan ons hart komen. De beginners hebben reeds een grote vooruitgang geboekt! Nadat ze gisteren één keer de piste afgleden, deden ze vandaag al 3 pistes waaronder een stukje rood! De skimoni’s zijn laaiend enthousiast over onze kinderen! De gevorderden konden zich uitleven op de pistes. Techniek werd bijgeschaafd, eens achterwaarts de piste af … Dikke pluim! Kortom een leuke skivoormiddag!

Ons middagmaal bestond uit pompoensoep, gevolgd door macaroni met kaas en hesp. Ook vandaag zagen we alle kinderen meermaals aanschuiven aan het buffet. Nog een stukje appelsien of een fruitslaatje als dessert en we stonden er ‘kloek’ op om aan onze namiddag te beginnen.

Op de planning stond een wandeling naar het natuurreservaat, maar gezien het mindere weer van vandaag hebben we hierin een lichte wijziging doorgevoerd. De kinderen mochten vandaag hun zakgeld spenderen in de souvenirwinkeltjes van Valmeinier. We hadden ook nog even tijd voor een rustige knutselactiviteit. We hopen dat de kinderen het juiste T-shirt hebben versierd!

Het was tijd om ons op te frissen en onze feestkledij aan te trekken want het is hier jammer genoeg al onze laatste avond. We kregen water met grenadine en op het menu stond niets minder dan stoofvlees met frietjes. We eindigden met een heerlijk stukje feesttaart.

Dan was het tijd voor de afscheidsavond. Samen met de klas van Welle hielden we een spelletjesavond. Tot slot werd de leuke avond afgesloten met een mini-fuifje.

Nadat alle kinderen even tot rust waren gekomen, zochten we onze bedjes op… We willen morgen fris zijn om van onze laatste dag in Valmeinier te kunnen genieten. Morgen voorspellen ze beter weer, dus gaan we hier volop van genieten!

Morgen wordt het een heel drukke dag voor ons. We gaan een laatste maal skiën, onze sleeën eens testen en we moeten ook zien dat alle kledij in de (juiste) koffer zit. Ook willen wij met z’n allen voor de laatste uurtjes genieten van het mooie landschap en het samenzijn … Morgen zullen er bijgevolg weinig nieuwe gegevens op de website verschijnen, aangezien dit toch wel wat tijd in beslag neemt.

Wanneer wij precies aankomen op De Vesten, zal dinsdagochtend -mogelijks heel vroeg- hier op uw vertrouwde website verschijnen.

Lieve mensen, dank voor het volgen van onze website en het plaatsen van de talrijke berichten de voorbije dagen. De kinderen en ook wij, de leerkrachten, hebben hiervan genoten!

Teksten van de kinderen

We vroegen de zesdeklassers kort hun hoogtepunten van onze sneeuwklassenperiode te beschrijven:

Kamer 101.

Lana: Skiën. ValmiGlisse. Quiz. Gezellig in de kamer. Wandelen.

Marie-Laure: ValmiGlisse. Skiën. Samen met de klas genieten. Avondactiviteiten. Wandelen.

Emma: Gezellig in de kamer. Skiën. Avondactiviteiten. Wandelen. ValmiGlisse.

Laura Slincx: Skiën. ValmiGlisse. Avondactiviteiten. Gezellig op de kamer. Slapen.

Kamer 102.

Ysaline: Skiën. ValmiGlisse. Samen zijn. Quiz. Lekker eten.

Camille: Gezellig samen zijn. ValmiGlisse. T-shirts versieren. Skiën. Quiz.

Lize: ValmiGlisse. Skiën. Quiz. Skilift. Wandelingen.

Kamer 103.

Delphine: Skiën. Gezellig met de vrienden in de kamer. Slapen. Lekker eten. Quiz.

Hanne De Taeye: Skiën. Wandelen met de sneeuwraketten. Wandelingen. ValmiGlisse. Sleutelhanger maken.

Laura Watthé: Skiën. Wandelen. Gezellig bij elkaar. Avondspelletjes. ValmiGlisse.

Kamer 104.

Amarylle: Skiën. Knutselen. ValmiGlisse. Chillen. Wandelen.

Bente: Platte rust. Skiën. Knutselen. ValmiGlisse. Activiteiten.

Elyana: Skiën. Platte rust. Knutselen. Wandelen. Quiz.

Kamer 105:

Hanne Gaytant: Gezellig samen zijn. Skiën. De spelletjes. ValmiGlisse. Sneeuwballengevecht.

Emily: Samen gezellig zitten met de klas. Skiën. De wandeling over de Tweede Wereldoorlog. Spelletjes spelen ’s avonds. De wandeling met de sneeuwraketten.

Lore: Sneeuwbanden. Andere kinderen leren kennen. Sneeuwballengevecht. Sneeuwraketten. Spelletjes.

Anaïs: Sleutelhanger maken. Skiën. Wandelen. Genieten van mooie uitzichten. Quiz.

Kamer 110.

Zora: Met de banden glijden. Plezier maken met de juffen en de meesters. Skiën. Sneeuwballengevecht. Slapen. Gezellig samen zijn met de vrienden. Snoepen. Souvenirs kopen.

Célia: Skiën. Feest. Plezier maken met de juffen en de meesters. Souvenirs kopen. Sneeuwballengevecht. Snoepen eten.

Kyra: Sneeuwballengevecht. Met de banden glijden. Skiën. Slapen. Samen eten. Plezier maken met de juffen en de meesters. Feest. Souvenirs kopen. Samen met de klas en meester Uno spelen. Quiz.

Kamer 111.

Ruben: ValmiGlisse. Skiën. Sleeën. Souvenirtjes kopen. Foto’s maken met de wegwerpcamera.

Andres: Wandeling over de Tweede Wereldoorlog. Sleeën. Souvenirtjes kopen. Samen chillen in de kamer. In de sneeuw spelen. Skiën.

Arnauld: Skiën. Gezellig op de kamer liggen met m’n vrienden. Sleeën. Met de sneeuwraketten wandelen. Met de skilift naar boven gaan.

Kamer 112.

Daiko: Ik vond skiën tof. Uno spelen. Lekker eten. Snoep eten. Veel plezier gemaakt.

Thor: Het skiën was super mega leuk. ValmiGlisse was leuk! Veel plezier op de kamer. Het eten was goed. Het douchen deed deugd.

Lars: Het skiën was zeer tof. De sneeuw was leuk. We maakten veel plezier op onze kamer. Het eten is lekker. We hebben goed geslapen.

Dylan: Het skiën was wel tof. Het eten was lekker. De busrit was leuk. Uno spelen. Snoep eten.

Kamer 113.

Vince: Gagabal. ValmiGlisse. Skiën. Spelletjes spelen. Quiz.

Mauro: Gagabal. ValmiGlisse. Skiën. Fuifje. Quiz.

Kamer 114.

Ian: Skiën. Wandeling over Tweede Wereldoorlog. Souvenirs kopen. Eten. Busrit.

Kenji: Lekker eten. Skiën. De busreis. Souvenirs kopen. De uitstappen.

Milot: Spelletjes spelen. T-shirts versieren. Lekker eten. Dierensporen zoeken tijdens de wandeling. Tot 2600 meter hoog gaan.