Home » Dag 3

Archief

Dag 3

Verslag

Deze ochtend werden de kinderen alweer gewekt door de dj’s van dienst. Onze dag kon al helemaal niet meer stuk toen we achter de bergen het zonnetje zagen tevoorschijn komen door het wolkendek! Het werd een heel zonnige dag.
Bij het ontbijtbuffet kregen we vandaag als extraatje verse toast. Iedereen vulde gretig zijn buikje want we moesten er alweer stevig op staan voor onze tweede skidag.
We moeten het eerlijk toegeven: het aandoen van de botten begint al aardig te lukken en om 9.15 uur stonden we paraat bij de liften.
De beginners werden vandaag getest en opnieuw verdeeld in drie niveaugroepen. Het nemen van bochten begint al aardig te lukken. Morgen nemen ze allen de stoeltjeslift om de groene piste af te dalen! We zagen uw kinderen echt genieten bij het glijden.
Onze gevorderden vertrokken onmiddellijk naar ‘Valloire’. Daar skieden ze heel vlot de rode pistes af. Niet alleen gingen ze razend snel naar beneden, maar ze kregen nog extra uitdagingen: skiën op één lat, achterwaarts skiën… Onze gevorderden gaan geen enkele uitdaging uit de weg.
Na deze leuke skivoormiddag knorden onze maagjes! We hadden geluk: pizza Hawaï, Margharita of Royal. Het werd heel stil aan tafel en we zagen uw kinderen regelmatig terugkeren naar het buffet. Ook vandaag lieten ze het groentebuffet niet links liggen.
We hadden weinig tijd om te rusten deze middag want om half twee stond Francis, onze gids, al klaar om ons mee te nemen voor een wandeling met de sneeuwraketten. Het werd een fantastische wandeling! We wandelden onder een stralend zonnetje en ook gaf Francis ons veel nieuwe en leerrijke informatie. We leerden over sporen in de sneeuw, lawines, de woningen in Valmeinier… Kortom te veel om allemaal op te sommen. De kinderen waren heel aandachtig en werkten super goed mee. De taalbarrière vormde absoluut geen probleem want alles werd keurig vertaald. We zijn alweer super fier op uw kinderen want we kregen meermaals te horen hoe flink en aandachtig ze waren.
Na onze drie uur durende wandeling was het tijd om ons vieruurtje te nemen in het hotel. Lekkere verse Ice Tea, warme chocomelk, koekjes, bananen, appels, mandarijntjes … iedereen vond wel iets om zijn of haar energiepeil weer de hoogte in te krijgen.
Niet snel genoeg konden de kinderen onder de douche, want de avond had nog heel wat in petto!
Eerst kregen we in het restaurant een lekker avondmaal. Kippenbilletjes met currysaus en nasi goreng. Het smaakte verrukkelijk. Als kaars op de taart kregen we een chocomousse als dessert.
Na het vullen van onze buikjes was het tijd voor onze quiz. Er werd heel veel gelachen en plezier gemaakt. Bij de foto’s vindt u alvast een voorsmaakje…
Opnieuw moe maar voldaan droomden ze al snel weg en genieten op dit moment na van deze onvergetelijke sneeuwklasdag! Wat morgen brengt, leest u morgenavond hier op uw vertrouwde website.

Teksten van de kinderen

Onze derde dag door de ogen van de jongens van Overboelare:

Dag allemaal!

We hebben deze ochtend als ontbijt Chocopops gegeten met daarbij ook een stukje brood en ook nog een banaan. Dan waren we meteen klaar om te gaan skiën. Daar keken we naar uit. We hebben twee uur en een half geskied. Het was leuk! Daarna hebben we ons middagmaal gegeten. Eerst dronken we een kommetje soep. Nadien konden we kiezen uit drie verschillende soorten pizza. Daarna maakten we ons klaar om met sneeuwraketten te gaan wandelen. Samen met onze gids startten we aan onze wandeling. De gids vertelde veel over de bergen en lawines. Na deze toffe namiddag keerden we terug naar het hotel en kregen we een vieruurtje. We konden kiezen uit: Ice Tea of chocolademelk en we kregen daarbij ook nog een koekje of een stukje fruit. Toen was het alweer tijd om ons te douchen. Vanavond deden we een quiz.

Groetjes uit kamer 114.

Kenji, Milot en Ian.

 

Hoi!

De juffen en meesters maakten ons deze morgen wakker met muziek. We maakten ons klaar om te gaan ontbijten. We kregen vers fruit, cornflakes en ook toastbrood. Nadien trokken we naar de skipiste. Het skiën was leuk. We waren na het middageten een beetje moe en kregen een half uurtje platte rust. In de namiddag hebben we met sneeuwraketten gewandeld en geleerd over lawines, bergdieren en nog zo veel meer. ’s Avonds hebben we gedoucht en zijn we gaan eten. Het waren lekkere kippenbilletjes met currysaus. We kregen ook nog een chocomousse als dessert. Na het eten werden we in groepjes verdeeld en deden we een leuke quiz. In de voormiddag was het een beetje bewolkt maar nadien was het heel zonnig.

Groetjes uit kamer 113.

Vince en Mauro.