Home » Dag 2

Archief

Dag 2

Verslag

Meester Lothar, meester Elias, juf Eveline en juf Leen waren deze ochtend de wekkers van dienst met de ondersteuning van ‘Dans DJ dans’! Met zo’n vrolijke melodie was het ochtendhumeur onmiddellijk van de baan. Iedereen had er zin in om de eerste dag te gaan skiën.

Deze ochtend was het file aan het ontbijtbuffet. Wat wilt u… Een roereitje, vers stokbrood met beleg, cornflakes of boterhammetjes met choco. Voor elk wat wils! Een geluk dat iedereen voldoende energie had opgedaan, want we konden dit goed gebruiken voor de eerste skiles!

De skimoni’s zijn laaiend enthousiast over onze kinderen. De gevorderden vertrokken onmiddellijk met de stoeltjeslift en ja hoor: slalommen, ‘jumpkes’… De eerste dag was geen opwarmertje. We zijn fier op deze skitalenten!

Ook de beginners deden het super! Na wat demonstraties zagen we ze al de kleine piste afglijden. Enkelen van hen hebben het al prima onder de knie! Ze worden morgen opnieuw opgedeeld en sommigen gaan al richting blauwe pistes.

Na een deugddoende maar vermoeiende skiles, ging de roerbakschotel vlot naar binnen. Ook vergaten de kinderen de tomatensoep en de saladbar niet. Na een lekker vanillepuddinkje hadden we voldoende energie om aan onze wandeling te beginnen.

We hadden voor onze kids een verrassing voorzien en wat hebben ze genoten! Eerst daalden we via een smal wandelpaadje af naar Valmeinier 1500. Daar stonden de begeleiders van de “ValmeGlisse” ons al op te wachten. We kregen eerst wat uitleg en daarna gleden we naar believen van de steile hellingen. Het summum: na het afglijden van een schans, landen op een immens luchtkussen! De kids gilden van het genieten terwijl juf Leen haar hart vast hield bij elke landing. We kunnen jullie allen geruststellen: iedereen kwam er zonder kleerscheuren vanaf!

Daarna aten we een lekker koekje en dronken een sapje om wat extra energie op te doen voor de terugtocht. Want we zijn fier op jullie kinderen! Alsof al dit glijden nog niet genoeg energie had gekost, kozen we ervoor om -in plaats van de Navette- de terugtocht te voet te doen. Moe maar voldaan kwamen we aan in het hotel en was een verfrissende douche meer dan welkom!

Na een verkwikkende douche knorden de maagjes énorm! Pitta en fallafel, vergezeld van een lekker groetenbuffet… De keuken had het even moeilijk om de schotels tijdig aan te vullen. Een verse chocoladepudding kon er nog net bij! We danken Brigitte en haar keukenteam voor al hun inspanningen.

Na deze drukke dag kozen we voor een rustige avondactiviteit. We knutselden sleutelhangertjes die u volgende week kan bewonderen.

Iedereen geniet nu van zijn welverdiende nachtrust om er morgen opnieuw een SUPER-dag van te maken. Hoe dit alles verlopen is, leest u morgenavond hier op uw vertrouwde website!

 

Teksten van de kinderen

Onze tweede dag door de ogen van de meisjes van Zarlardinge.

Hallo,

Het ontbijt was heel lekker. We kregen ontbijtgranen en een broodje met ei, choco of confituur.

De eerste skidag was heel fijn. Het was soms wel met vallen en opstaan. De beginners namen het pannenkoekenliftje. Af en toe viel er wel iemand van het liftje maar dit was helemaal niet erg. De gevorderden namen al de stoeltjeslift.

Na het middageten hebben we gewandeld. We hebben gewandeld naar de toboganningbaan. Dat was een grote verrassing. De wandeling terug naar het hotel was wel vermoeiend.

Na de wandeling hebben we ons gedoucht. Tijdens het douchen kregen we leuke brieven van familie en vrienden.

Groetjes vanuit Valmeinier uit kamer 103.

Hanne, Delphine en Laura.

 

Hallo allemaal!

Deze morgen werd iedereen wakker gemaakt door de juffen en de meesters die muziek afspeelden en dansend onze kamer binnen kwamen. Na een lekker, stevig ontbijtje vlogen we in de eerste skidag. Voor de beginners was het even wennen natuurlijk. Eerst leren ski’s aandoen, dan voor de eerste keer glijden. De gevorderden moesten er direct invliegen. Samen met juf Leen, meester Elias en meester Lothar hebben wij er direct al een paar mooie pistes opzitten. Ook voor de beginners was het een leuke eerste skidag.

Na het skiën hebben we een mooie wandeling gemaakt. We zijn naar de ‘ValmeGlisse’ geweest. Dat is met een band van een sneeuwhelling glijden. Sommige kinderen hebben er ééntje met een jump gedaan. Dan zijn we naar ons hotel gewandeld. Onderweg kregen we nog ons vieruurtje. Toen we in ons hotelletje aankwamen, hebben we ons allemaal gedoucht en dit tekstje geschreven.

Groetjes uit kamer 102.

Ysaline, Lize en Camille.

 

Hallo allemaal!

De eerste keer skiën zit erop. We hebben ons super hard geamuseerd en de beginners hebben het al goed onder de knie. De gevorderden gingen onmiddellijk richting rode piste.

In de namiddag zijn we naar Valmeinier 1500 gegaan. Tijdens de wandeling hebben we sneeuwengeltjes gemaakt. Daarna zijn we met de banden naar beneden gegleden. Dat heet toboganning. Daarna moesten we te voet terugkeren naar het hotel. Dat was toch wel een beetje een uitdaging want iedereen was al een beetje moe van het vele glijden.

Groetjes uit kamer 101.

Marie-Laure, Emma, Lana en Laura Slincx.

 

Hoi iedereen,

Vandaag hebben we de eerste keer geskied en dat was kei tof! Iedereen heeft het al goed onder de knie. We hebben in de namiddag in de sneeuw gewandeld en daarna zijn we allemaal met een band van de pistes afgegleden. Dat was echt tof! Na het douchen hebben we ZEER lekker gegeten. We maakten tijdens de avondactiviteit sleutelhangertjes. De dagen vliegen hier voorbij maar we denken ook aan jullie thuis!

Groetjes uit kamer 104.

Bente, Elyana en Amarylle.