Home » Dag 1

Archief

Dag 1

Verslag

Deze ochtend kwamen we omstreeks 7.15 uur aan in het hotel. Na een vlotte rit, loodsten onze ervaren chauffeurs, Hans en Benny, ons veilig ‘De Galibier’ op. Over een vers laagje sneeuw bereikten we vlot het hotel. En dat was de voorbode voor de rest van de dag: het bleef sneeuwen! Onze pistes zullen er morgen geweldig bij liggen.

Nadat we genoten van warme chocolademelk en een lekkere kom Choco Pops (voor wie zijn ontbijt in de bus al had verorberd), gingen we onze kamers ontdekken.

We kregen niet veel tijd om onze kamers in te richten want we werden al heel snel bij Heidi (onze hoteldirecteur) verwacht voor het passen van onze skibotten en het afstellen van de latten. Of de kinderen morgen nog even vlot in de botten geraken is maar de vraag. De meesten ondervonden dat de skibotten geen balletschoentjes zijn. Na het verder inrichten van onze kamers was er nog wat tijd over om wat spelletjes te spelen. Onze twee klaslokalen werden ingericht voor Gagabal. We moeten eerlijk zijn, twee verdiepen lager kon iedereen meegenieten van het plezier dat onze kids beleefden!

Het middagmaal kon iedereen wel smaken: lekkere preisoep, gevolgd door een lekkere hamburger. We kunnen de ouders gerust stellen, ook de saladbar werd door iedereen bezocht.

Aan de hand van een verkenningstocht leerden we het dorpje ‘Valmeinier 1800’, waarin we een week zullen verblijven, beter kennen. Na het oplossen van de vraagjes brak het eerste sneeuwballengevecht spontaan los. Onze skipakken werden al eens goed getest. Iedereen is er zonder scheuren vanaf gekomen!

Na ons vieruurtje, een glaasje fruitsap of een warme chocomelk en een Lu-koekje, was het tijd om te douchen. Nadat we bij iedereen het warm water uit de douchekoppen kregen, geurde het verrukkelijk in de kamers en gangen.

Als avondmaal werd er voor spaghetti bolognaise gezorgd.

Vanavond schreven we al wat briefjes naar huis. Daarna maakten we nog wat tijd om samen gezellige kringspelen te spelen. Een perfecte afsluiter van de dag.

Dan was het tijd om in onze pyjama’s te kruipen. We poetsten onze tanden en kropen héél erg moe, maar wel voldaan in onze bedjes!

Onze belevenissen van morgen lees je bij ‘dag 2’ op onze vertrouwde website!

Tot dan!

Teksten van de kinderen

Onze eerste dag door de ogen van de meisjes van Overboelare.

Dag ouders,

Vandaag zijn we aangekomen na een nachtje in de bus. We hebben tijdens de busrit naar 2 leuke films gekeken.

We hebben al veel leuke dingen gedaan. Toen we aankwamen, hebben we eerst ontbeten. Daarna gingen we naar de kamers. Het is er best wel gezellig! Daarna hebben we eventjes gerust. Deze middag kregen we hamburgers en vanavond spaghetti. Het eten is lekker!

Deze namiddag zijn we ook gaan wandelen. Daarna hebben we een sneeuwballengevecht gehouden. Dat was super leuk!

We kijken ernaar uit om morgen te leren skiën!

Groetjes uit kamer 105.

Lore, Anaïs, Emily en Hanne.

 

Hallo allemaal!

Na een busrit van bijna 12 uur kwamen we aan in ons hotel. We hebben meteen ontbeten en daarna onze ski’s gepast en onze helm. We hebben ook onze kamers klaar gemaakt. We moesten zelf onze bedden opmaken. Dan mochten we even uitrusten.

Na de hamburgers deze middag zijn we gaan wandelen. We moesten enkele vraagjes oplossen. Daarna hielden we een sneeuwballengevecht waarbij we de meesters en de juffen in de sneeuw duwden. Jammer genoeg moesten we daarna naar ons hotel voor ons vieruurtje. De warme chocomelk was lekker.

Na het douchen kregen we spaghetti met als dessert een vanillepudding. We mochten vanavond onze briefjes al schrijven en ook nog enkele spelletjes spelen.

Groetjes uit kamer 110.

Kyra, Célia en Zora.