Home » Geschiedenis

Archief

Gastenboek

 • Nico Smolders / 4 februari 2020:
  Hallo juffen en meesters, Hartelijk dank voor onze kinderen zo een fantastische week te laten beleven. Ik hoor hier alleen hoe tof en leuk wel... »
 • ysaline / 4 februari 2020:
  dag juffen en meesters i ben terug thuis en zou jullie heel hard willen bedanken voor deze reis groetjes ysaline »
 • Kim / 4 februari 2020:
  Bedankt juffen en meesters om Lana, die ik intussen al een dikke knuffel heb kunnen geven, en alle klasgenootjes een toffe, onvergetelijke skivakantie te bezorgen!!... »
 • Nathalie / 3 februari 2020:
  Dag lieve muize Veilige reis terug!!!! Dikke zoeniewoenies van je moemoes »
 • ingrid en marc / 3 februari 2020:
  dag kyrat'je, als je dit leest zit je waarschijnlijk al op de bus, wens jullie allen een veilige terugreis xxx zie op de foto's dat... »
 • Kelly kevin kyrani en Kyenta / 3 februari 2020:
  Beste juffen en meesters 😊 Bedankt om zo zorg te dragen voor onze kindjes jullie zijn echt 1 voor 1 toppers we hebben hier thuis... »
 • Kelly kevin kyrani en Kyenta / 3 februari 2020:
  ❤❤❤ Dag kyratje ❤❤❤ We hopen met ons allen hier bij jouw thuis dat je ervan genoten hebt.. helaas komen aan alle schone liedjes een... »
 • Eefje Coppens / 3 februari 2020:
  Lieve sneeuwklassers, Waarschijnlijk blijven jullie liever nog wat langer in Valmeinier... Het zag er weer fantastisch uit! Helaas zit jullie sneeuwklasavontuur er bijna op. Vannacht... »
 • Julie Buse / 3 februari 2020:
  Nog een paar uurtjes en jullie vertrekken Wat ben ik blij Je gaat ons alles mogen vertellen rond deze ervaring en wij gaan dan volgend... »
 • Hélène de Geus / 3 februari 2020:
  💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋 Lieve Ysaline en vrienden,heeft er iemand al iets gebroken? Mama,papa en ik hebben pannenkoeken gebakken en er zijn nog over voor jou! We wensen... »

Geschiedenis

Het klooster en de basisschool van Overboelare werden op het einde van de 19de eeuw gebouwd door pastoor Delacroix. Hij was het ook die de zusters van de H. Vincentius a Paulo van Deftinge uitnodigde om de nieuwe gebouwen te betrekken en er onderwijs te organiseren. Tijdens het schooljaar 1974-1975 telde de lagere school nog 41 leerlingen. Te weinig om op een verantwoorde manier de school te organiseren. Daarom werd in 1975 besloten de school te fusioneren met de basisschool van het Sint-Catharinacollege. De zusters verlieten in 1977 het klooster en de school.

Principaal Van Kerchove besefte reeds dadelijk na zijn benoeming in 1984 dat de gebouwen van Overboelare in zeer slechte staat verkeerden. Hij zocht naar een oplossing maar ter wille van budgettaire redenen kon hij voorlopig niets ondernemen behalve in 1986 enkele hoogdringende werken aan de toiletten. In 1989 bouwde het oudercomité o.l.v. de betreurde Erwin Vidts op eigen kosten een mooie refter.

In 1993 kon de principaal een aanvang nemen met de algehele renovatie en uitbreiding van de gebouwen. De werken werden voltooid in 1997 en de nieuwe lokalen ingewijd door vicaris-generaal Van Paepegem op 13 december 1997.

In januari 2001 besloot principaal Van Kerchove in Overboelare een nieuw en modern sanitair complex te bouwen. Aan dit dossier werd gezien de aard van de werken door de administratie voorrang verleend. Het kleine complex was kant en klaar in december 2003.

De school van Overboelare gaat nu met vertrouwen de toekomst tegemoet.