Home » Dag 2

Archief

Dag 2

Verslag

Meester Lothar, juf Eveline en juf Laura waren deze ochtend de wekkers van dienst. Toen we de kinderen om 7 uur gingen wekken, de meeste waren echter al wakker! We hadden geluk: niemand had een ochtendhumeur, ze waren allemaal klaar om te gaan skiën! Deze ochtend was het file aan het ontbijtbuffet. Wat wilt u… Verse warme chocolademelk, cornflakes en boterhammetjes met choco of confituur! Wat een geluk dat iedereen voldoende energie had opgedaan, want we konden dit goed gebruiken voor de eerste skiles! De skimoni’s zijn laaiend enthousiast over onze kinderen… De gevorderden werden onmiddellijk getest en de volgende skidag worden ze opnieuw getest en verdeeld in groepjes volgens hun niveau. Ook de beginners deden het super! Na een uurtje zagen we enkelen van hen al de kleine pistes afglijden. Ook zij worden opnieuw in groepen verdeeld, zodat iedereen verder kan oefenen volgens zijn of haar kunnen!

Na een deugddoende maar vermoeiende skiles, ging de macaroni vlot naar binnen. Ook vergaten de kinderen de soep en de saladbar niet! We moeten het eerlijk toegeven: het keukenpersoneel soigneert ons enorm. We kregen ook nog een lekker stukje watermeloen als dessert zodat we voldoende energie hadden om aan onze wandeling te beginnen. Het werd een adembenemende tocht naar het pittoreske stadje Sion. Voor één keer waren het niet de leerkrachten die ons de weg toonden. Met behulp van een stadsplan zochten we zelf de route en de gebouwen, wat soms voor hilarische momenten zorgde. Aangekomen bij elk gebouw/ kasteel/ … gaven de leerkrachten ons een woordje uitleg.

Na de geslaagde wandeling waren we net op tijd terug om een verfrissende douche te nemen. Fris gewassen vielen de kinderen het groentebuffet en het varkensgebraad aan! Vanzelfsprekend ging de vanillepudding ook vlot naar binnen. Na het avondmaal genoten we van een sneeuwwandeling naar de kerk, waar we tot rust kwamen tijdens de lichtjesviering. Moe maar voldaan kropen we in ons bedje. Nog een laatste nachtzoen en het werd heel snel muisstil. Iedereen geniet van zijn welverdiende nachtrust om er morgen opnieuw een SUPER-dag van te maken. Hoe dit alles verlopen is, leest u morgenavond hier op uw vertrouwde website!

 

 

Teksten van de kinderen

Onze tweede dag door de ogen van de meisjes van Overboelare

 

Hoi iedereen!

Jullie vragen zich waarschijnlijk veel af, hier zijn de antwoorden:

’s ochtends kwamen de leerkrachten ons wekken. We slapen bij Jelke en Elfi op de kamer. We begonnen de dag met een stevig ontbijt: cornflakes, boterhammen en een yoghurtje! Na het ontbijt gingen we skiën. Jammer van het slechte weer, maar de leuke moni’s maakten van de voormiddag een geslaagde activiteit!

Het thema is ‘Finding Skimo’. ’s Middags aten we braadworst met appelmoes, daarna vertrokken we naar Sion. Wat een mooi stadje! We beklommen de trappen van het kasteel, waar we enkele leuke foto’s namen!  ’s Avonds stond varkenshaasje met couscous op het menu. Vanavond maken we een korte wandeling naar de kerk. We voelen ons hier super, echt! Onze moni Brecht was tijdens het toneeltje gevallen, hilarisch was dat!

Het uitzicht vanop onze kamer is super mooi.

Vele groetjes aan onze familie!

Phebe en Fleur

 

Dag iedereen,

Deze ochtend kwamen de juffen en meester ons al vroeg wekken. Aangezien vandaag onze eerste skiles op het programma stond, moesten we zien dat we al snel aan het ontbijt verschenen. Als ontbijt kregen we een heerlijke croissant, cornflakes, verse chocolademelk en nog veel meer lekkers …

Dan was het uiteindelijk tijd op te gaan skiën. Spannend, want voor ons was het de allereerste keer op de skilatten. Het was zo plezant. We hebben er echt van genoten en kijken al uit naar onze volgende skilessen.

Samen met Phebe en Fleur slapen we op de kamer. We maakten al heel wat plezier! Vanuit onze kamer hebben we een prachtig uitzicht op het dorpspleintje van Anzère. Aan het hotel hebben we ook een fantastisch uitzicht op de bergen.

Na de middag vertrokken we met de bus naar het stadje Sion. Na een halfuurtje rijden, kwamen we aan. We kregen de opdracht om zelf op zoek te gaan aan de hand van een kaart naar de verschillende bezienswaardigheden in de stad. Na onze wandeling in het stadje kregen we een vieruurtje. Een gezonde banaan samen met een appelsapje. Daarna was het terug tijd om terug te keren naar het hotel.

Het thema van onze sneeuwklassen is ‘Finding Skimo’. Elke avond net voor het avondeten maken we telkens kennis met de avonturen van Bingo, Skimo en de verzorgers. De monitoren zijn heel erg aardig.

We voelen ons hier supergoed op sneeuwklassen in Anzère. We zijn al benieuwd naar de avonturen die we hier de komende dagen nog zullen mogen beleven.

 

Groetjes,

Jelke en Elfi