Home » Dag 1

Archief

Dag 1

Teksten van de kinderen

Verslag

Nadat we genoten van warme chocolademelk en een ontbijtje (voor wie nog honger had), gingen we onze kamers ontdekken.

Daarna werden ook alle skibotten gepast en de latten afgesteld. Of de kinderen morgen nog even vlot in de botten geraken is maar de vraag. Hierna gingen we kort even de sfeer opsnuiven op het (verkeersvrije) dorpspleintje.

Het middagmaal kon iedereen wel smaken: Zwitserse tartiflette en hotdogs.

Aan de hand van een heuse zoektocht leerden we het dorpje waarin we een week verblijven beter kennen. Na al het onderzoeken brak het eerste sneeuwballengevecht spontaan los. Onze skipakken werden al eens goed getest. Iedereen is er zonder scheuren vanaf gekomen!

Na ons vieruurtje, een glaasje fruitsap en een Madeleinecakeje, was het tijd om te douchen. Het geurde verrukkelijk in de kamers en gangen.

Als avondmaal werd er voor spaghetti bolognaise gezorgd en als extraatje Zwitserse kaaskroketten.

Vanavond schreven we al wat briefjes naar huis. Daarna speelden we een megatoffe quiz, gepresenteerd door onze monitoren Brecht en Malin. Een perfecte afsluiter van de dag.

Hierna kropen we in onze pyjama’s, we poetsten onze tanden en kropen héél erg moe, maar wel voldaan in onze bedjes!

Onze belevenissen van morgen lees je bij ‘dag 2’ op onze vertrouwde website!

 

Tot dan!

 

 

Onze eerste dag door de ogen van de jongens van Overboelare

 

Hallo ouders, familie en vrienden,

De busrit was heel spannend, maar ook vermoeiend. We hebben veel mooie landschappen gezien, mooie stops en goeie plaatsen. We hebben onze eigen kamergenoten mogen kiezen, dat vond ik erg leuk. Wanneer ik door het venster kijk, zie ik bergen en op de punt van de berg zelfs sneeuw.

Wanneer we ’s ochtends toekwamen, kregen we boterhammen met veel beleg en een lekkere tas warme chocomelk met kaneel. Eerst moesten we de tafels afruimen en daarna maakten we een verkennende wandeling van de nabije omgeving. Leuk!

In de namiddag hebben we een leuke speurtocht gehouden. Ik vond vooral de vriendschap die naar boven kwam, echt leuk. Het was niet zo eenvoudig, maar we werden goed geholpen door de meesters en juffen. Daarna probeerden we de juffen en de meesters te verslaan in een sneeuwballengecht. Dit is helaas niet gebeurd, maar in onze ogen waren wij de winnaars.

We hadden onze spaghetti, gevolg met chocopudding, dan ook meer dan verdiend.

We maakten ook kennis met Skimo, Bingo en de verzorgers. We genieten voor 100%.

Om onze eerste avond af te sluiten, hadden de moni’s enkele challenges voor ons in petto. Chubby Bunny-challenge, droge koeken-challenge,.. Dolle pret.

 

Groetjes uit Zwitserland,

Jasper, Owen, Loyan, Bram, Seppe, Mathis, Donovan, Philemon