Archief

>> Spetter spetter spat … het eerste leerjaar in het zwembad!

>> Schoolfeest ~ Beestig mooi!

Meer beeldmateriaal (foto’s en filmpjes) zullen verkrijgbaar zijn via een dvd. De info volgt via een brief!

>> Aardappelen planten

Joepie! Vandaag mochten de kinderen van het derde en het vierde leerjaar aardappelen gaan planten. Voor veel kinderen was dit de allereerste keer… Wat een avontuur in de natuur!

>> Bezoek TISJ

De leerlingen van het zesde leerjaar informeren zich stilletjes aan wat meer over het de studierichtingen die het secundair onderwijs te bieden heeft. Enkele weken geleden kregen we reeds een infosessie van het clb, vandaag trokken we naar TISJ om een technisch vak te leren. Na de Paasvakantie gaan we eens in de huid kruipen van een eerstejaarsstudent in het Sint-Catharinacollege en gaan we ondervinden hoe de leswisseling, het verhuizen naar een ander lokaal, de pauzes, de lessen, … eraan toe gaan! Later gaan we in de klas ook meer leren over hoe het allemaal in zijn werk gaat en wat elk vak inhoudt. We kijken er nu al naar uit.

>> Uitstap n.a.v. de jeugdboekenmaand

>> Samen voor meer groen op onze speelplaats

Iedereen draagt zijn/haar steentje bij om ons avontuur in de natuur nog meer te laten zien. 

Tijdens de winter schonken we al extra aandacht aan het voederen van vogeltjes. 

Nu de lente zich steeds meer laat zien, willen wij graag een handje toesteken en wat meer groen op onze speelplaats brengen. Elke klas doet iets!

>> De jeugdboekenmaand in de tweede kleuterklas

>> Vastenviering

Op vrijdag 10 maart trokken we met alle kinderen van het lager naar de Vastenviering. We zijn nu in de veertigdagentijd en in de klas, tijdens de les godsdienst, leerden we hier al het een en het ander over. Ook pastoor Luc leerde ons meer over het thema van Broederlijk Delen. Deze organisatie laat zich tijdens de Vasten meer van zich horen. We leerden reeds dat de boeren in Burkina Faso niet genoeg water hebben om hun planten te telen en dat Broederlijk Delen hierbij helpt. Ook wij kunnen ons steentje bijdragen! 

>> Een banner voor onze school!

Twee enthousiaste leerlingen van onze school bij de nieuwe banner!

Dank u wel aan de sponsor! Het doet ons veel plezier!

image1 (3)

>> Nieuwe loopfietsjes

Joepie: Een geschenk van de school, dat werd bekostigd met de opbrengst van het eetfestijn!